Ce inseamna SEO? Cat de util este ?

Ce inseamna SEO? Cat de util este ?

SEO (Search Engine Optimization) defineste totalitatea actiunilor intreprinse asupra unei pagini web cu scopul de a-i manipula favorabil pozitia pe pagina de rezultate a motoarelor de cautare.

Obiectivul principal al SEO este acela de a optimiza un site pentru ca acesta sa apara cat mai sus in motoarele de cautare pentru anumite cautari sau keyword-uri. Principalele motoare de cautare sunt Google, Yahoo si Bing, insa dintre acestea, cel mai folosit este Google (in Romania, peste 90% dintre persoane folosesc Google ca motor de cautare).

Pentru a creea relevanta intre continutul paginii si cuvintele cheie care o definesc, se modifica tagurile meta, structura informationala a site-ului, cantitatea si calitatea link-urilor, imaginile, textul paginii care trebuie sa fie SEO friendly. Deasemenea se modifca structura URL-urilor folosind metode specifice de rescreiere, metode care sunt prietenoase cu motoarele de cautare. Metodele de rescriere a URL-ului fac ca acesta sa fie usor de memorat de catre un vizitator.

SEO nu mai este ce a fost ieri. Poate ieri mergea sa aduc 10k de linkuri la un site mizerabil si sa fac bani cu el. Acum nu mai merge. Acum am evoluat si o sa evoluam in continuare, trebuie sa ne adaptam, trebuie sa ne schimbam mentalitatea, trebuie sa facem lucrurile diferit, trebuie sa gandim altfel, trebuie sa ne gandim la user, nu doar la niste cuvinte cheie si la niste linkuri amarate.

Share this post