Cum alegi un nume de domeniu web ?

Cum alegi un nume de domeniu web ?

Alegerea unui domeniu web bun este un factor determinant pentru succesul online al oricarei afaceri. Inainte de a alege un domeniu, este bine sa ai in vedere faptul ca vei putea sa-l folosesti pentru o perioada indelungata, ca te va ajuta sa sustii imaginea marcii pe care o construiesti, iar o eventuala schimbare pe care vei dori sa o faci in conditiile in care nu esti multumit de numele ales va fi o miscare mai dificila.

Evalueaza importanta domeniului in motoarele de cautare

Vezi care este volumul rezultatelor in motoarele de cautare referitoare la numele domeniului care te intereseaza. Evaluarea domeniului trebuie facuta in functie de numarul acestor cautari. Cu cat numarul  de cautari efectuate dupa cuvantul sau cuvintele cheie pe care domeniul le contine este mai crescut, cu atat domeniul va fi mai valoros. Suplimentar, poti verifica si Page Rank-ul domeniului respectiv.

Vezi ce extensii si domenii similare sunt disponibile

Este bine sa achizitionezi, acolo unde este posibil, variantele de plural pentru numele domeniului sau variantele despartite dar si variantele cu alte extensii. In acest fel te protejezi de posibilitatea ca un site concurent sa cumpere si sa foloseasca aceste nume de domenii importante pentru tine.

Inregistreaza sau cumpara nume similare de domenii. Prin intermediul acestora poti opta sa redirectionezi trafic catre site-ul tau.

Verifica disponibilitatea domeniului in retelele sociale

Dezvoltarea afacerii online va fi influentata si de prezenta in retelele sociale. Inainte de a cumpara un domeniu, verifica daca acesta este disponibil si in retelele sociale. Detinerea unor pagini in retelele sociale cu nume potrivite poate sa ofere un mare plus campaniilor de marketing online pe care le ai in vedere.

Cauta nume de domenii scurte, unice si relevante

Numele domeniului trebuie sa fie cat se poate de scurt, simplu de pronuntat si usor de tinut minte pentru ca nu intotdeauna utilizatorii vor avea posibilitatea de a-l vedea scris. In cazul in care il aud la telefon sau intr-o conversatie, trebuie sa le fie usor sa si-l aminteasca.

De asemenea, numele domeniului trebuie sa fie relevant pentru afacerea ta. Odata ce ai ales un nume, este important sa ai in vedere, pentru o eventuala achizitie, si alte nume de domenii care contin cuvinte aflate in stransa legatura cu marca sau produsele pe care le comercializezi.

Tinand cont de aceste criterii poti face alegeri avantajoase pentru o prezenta online de succes.

Share this post